URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

MESAJ EMOȚIONANT PENTRU ASISTENȚII MEDICALI DIN CĂLĂRAȘI, TRANSMIS DE AUTORITĂȚI

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

Asistenţii medicali joacă un rol cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa examinarea și tratarea pacienţilor. Ei sunt cei care în fiecare zi dau dovadă de competență și demnitate profesională, în special, în această perioadă de pandemie în care au demonstrat curaj, răbdare, putere și suflet mare, conștietizind riscurile acestei profesii, provocările dar și succesele echipei.

Cu prilejul acestei zile, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță și conducerea instituției spitalicești reprezentată de Bogdan Mihai au dăruit diplome de apreciere pentru asistentele din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași Dr. Pompei Samarian, în care regăsim următorul mesaj:

“În ultimii ani am învățat multe. Am învățat că lucrurile se transformă și nu mai sunt așa cum eram obișnuiți. Și dacă mai era nevoie, am învățat un lucru. Că oamenii sunt cei mai importanți. Întotdeauna. Am văzut cum în momente de criză, ceea ce face diferența între o decizie bună și dezastru îl reprezintă omul. Pe lângă medici, al căror rol este incontestabil, mai există categoria aceea, de multe ori impersonală, dar fără de care nimic nu ar funcționa. Oamenii aceia mulți, cu masca pe față, cu cearcăne și mult prea obosiți și ei. De multe ori discreți. Asistenții medicali. Ei bine astăzi e cazul ca să ne oprim puțin din ce facem și să ne uităm puțin la efortul lor, la nevoile lor și la tot ce îi înconjoară. Și să le mulțumim”.

În același context Ministerul Sănătății transmite urmatorul mesaj:

“Ziua de 12 mai este dedicată asistenților medicali, prilej pentru a le mulțumi și a ne exprima respectul față de contribuția acestora față de societate.

România are nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienți. Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial. Mai mult, asistentul medical este alături de pacient și în procesul de consiliere și informare a acestuia.

În ultimii ani, asistenții medicali s-au aflat în centrul răspunsului la pandemie și au contribuit major la îngrijirile efectuate. De asemenea, s-a demonstrat, încă o dată, rolul vital al asistenților medicali în creșterea calitatii serviciilor de sănătate.

Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța unei realizării unei strategii de resurse umane în sănătate prin care se poate rezolva situația personalului din diferite sectoare ale asistentei medicale. Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea de noi măsuri și programe pentru asigurarea condițiilor necesare în vederea exercitării profesiei de asistent la standarde ridicate , prin asigurarea confortului profesional.

Exprimăm un omagiu față de sacrificiul lucrătorilor din Sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19.
Și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți, ca adevărați eroi.
Gândul și recunoștința tuturor se îndreaptă către ei și familiile lăsate în urmă.”

Continue Reading
La Top