URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MEDIUL DE AFACERI A PRIMIT FINANŢARE DE PESTE 1 MILIARD DE LEI, PRIN IMM INVEST ŞI AGRO IMM INVEST. DOMENIILE CU CELE MAI MULTE GARANŢII ACCESATE

Ministerul Finanțelor, prin FNGCIMM, a aprobat un număr de peste 2.016 garanții, în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru credite în valoare de 1.219.051.695 lei, în prima lună de la lansarea programului guvernamental care sprijină și încurajează investițiile în economia românească.

Programul IMM INVEST ROMÂNIA rămâne cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. Într-o lună au fost acordate 1.649 garanții în valoare de peste 996 de milioane lei, asigurându-se astfel finanțarea rapidă pentru capital de lucru sau pentru investiții.

”IMM INVEST reprezintă cel mai eficient program guvernamental, care atestă că intervenția guvernului în economie este benefică și necesară, iar prin astfel de instrumente se asigură IMM-urilor accesul rapid la finanțare, fiind un program extrem de util pentru companiile din toate domeniile de activitate. Facilitățile de garantare și subvenționarea costurilor finanțării reprezintă argumente puternice pentru a apela la un credit prin acest program guvernamental. Monitorizarea constantă a Programelor guvernamentale de garantare, pe care o facem pentru a ne asigura de calibrarea corectă a măsurilor pe care le implementăm, ne indică acest lucru și ne arată că există o cerere consistentă pentru finanțările cu garanții de stat.” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Cele mai multe garanții au fost accesate în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, în construcții, în sectoarele comerț cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcție și a echipamentelor sanitare, comerțul cu amănuntul și în comerțul cu autoturisme și autovehicule. În anul 2021 au fost acordate alte 17.000 de credite garantate, în valoare de peste 12,8 miliarde lei.

Prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 322 de garanții, în valoare de 182.440.034 lei, cele mai multe solicitări venind din sectorul primar al Cultivării cerealelor, urmat de procesarea-fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, de activități în ferme mixte, creșterea păsărilor și fabricarea produselor din carne. De la lansarea sa, în luna aprilie 2021, prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 2.500 de credite, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate de FNGCIMM a depășit 2,1 miliarde lei, la o finanțare de peste 2,6 miliarde lei.

Sursa foto: alba24.ro

Continue Reading
La Top