URMĂREȘTE-NE

SPORT

MEDALII DE AUR ȘI ARGINT, CUCERITE DE CANOTOARELE CSM CĂLĂRAȘI

Canotorii Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călărași au obținut rezultate excepționale la Campionatele Mondiale Under 19 și Under 23, derulate în perioada 25-31 iulie 2022, la Varese, Italia. În urma participării la aceste competiții, sportiva Ana-Maria Matran a obținut medalia de aur în proba de patru vâsle, iar Cristina Druga a câștigat medalia de argint la proba feminină de patru vâsle. Potrivit antrenorului secției de canotaj, din cadrul CSM Călărași, Daniel Bănățeanu, și canotoarea Iuliana Timoc a concurat în barca 8+1, aceasta clasându-se pe poziția 6, în finală. De asemenea, Bianca Ifteni, o altă sportivă legitimată la clubul din Călărași, a terminat pe locul 8 în finală, iar Alin Vasile Buzdugan, care a concurat în proba masculină de patru vâsle, a ocupat locul 9. 

“Este vorba de două competiții foarte importante, care s-au desfășurat în același loc, în Italia, și anume Campionatul Mondial Under 23 și Campionatul Mondial Under 19. La Campionatul Mondial Under 23, am avut două sportive participante, care au reprezentat cu cinste România. Astfel, Cristina Drugă a ocupat locul II, aceasta fiind vicecampioană mondială de tineret și Iuliana Timoc, cea care a concurat în barca de 8+1, a reușit clasarea pe poziția 6 în finală, într-o probă foarte disputată. Cristina Drugă, care a reușit să câștige argintul, este într-o creștere continuă, ea participând și la Campionatele de Seniori, în Lotul Olimpic de Seniori și urmează imediat, la sfârșitul lunii august, Campionatul European de Seniori. La două zile distanță a urmat Campionatul mondial de Juniori Under 19, unde ne-a bucurat foarte tare și a confirmat valoarea de excepție Ana Maria Matran, care a câștigat medalie de aur și tilul de campioană mondială în proba de patru vâsle, probă în care este și campioană europeană. Mezina echipei, Bianca Ifteni, care este cu doi ani mai mică decât vârsta de participare, aceasta având 16 ani, a ocupat un loc onorific în finală, și anume locul 8, având în vedere că la această probă au fost foarte multe echipaje. Au participa undeva la 1.o00 de sportivi, din 61 de țări. Nu în ultimul rând, Alin Vasile Buzdugan a concurat în proba de patru vâsle, o probă la fel de grea, o probă de viteză mare, unde a ocupat locul 9″, ne-a declarat Daniel Bănățeanu.

Canotorii români au obținut șapte medalii la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori, desfășurate în perioada 25-31 iulie la Varese, Italia, după cum informează Federația Română de Canotaj.

România a participat cu 10 echipaje în Lotul de Tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în Lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi.

La Campionatul Mondial de Tineret, țara noastră s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei.

La Juniori, România se clasează pe locul 5 în clasamentul pe medalii, după Grecia, Statele Unite, Italia și Germania, înaintea Marii Britanii și Australiei.

 

 

Continue Reading
La Top