URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MĂSURI DISPUSE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE, LA CĂLĂRAȘI

În data de 21 aprilie 2022, la sediul Instituției Prefectului-Județul Călărași, au avut loc declarații de presă pe tema măsurilor dispuse în contextul Sărbătorilor Pascale. Au participat purtătorii de cuvânt ai: Instituției Prefectului, Elena Costache, Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, Bianca Ghiveci, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Butoi Maria Iuliana, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași, Ovidiu Tătăranu.

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie, în acest sfârșit de săptămână, pentru ca sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță. (…) De asemenea, în perioada minivacanței de Paște, peste 400 de polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea faptelor antisociale, fiind prezent și în zona lăcașelor de cult de pe raza județului, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a fluidiza traficul rutier. Polițiștii rutieri acționează cu mijloace tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. (…) Vă dorim să aveți sărbători luminate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, Bianca Ghiveci.

“La nivelul structurilor Poliției de Frontieră, de pe raza județului Călărași, continuă măsurile dispuse încă de la sfârșitul săptămânii trecute, pentru întărirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, în vederea asigurării unui control eficient și operativ. De asemenea, vor fi desfășurate misiuni specifice, în scopul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere, contrabandei și evaziunii fiscale, și traficului internațional cu autovehicule furate. La acest moment, prin punctul de trecere a Frontierei Călărași, traficul autovehiculelor și persoanelor se derulează în mod normal, fără a se înregistra blocaje. De menționat este faptul că, dacă situația o impune, numărul polițiștilor de frontieră va fi suplimentat, astfel încât media timpilor de așteptare să se încadreze în valorile normale. Reprezentanții Poliției de Frontieră Călărași depun toate eforturile, atât pentru realizarea obiectivelor asumate de Poliția de Frontieră Română, cât și a celor specifice structurii noastre, scopul prioritar fiind, alături de celelalte structuri ale MAI din zona de competență, asigurarea securității tuturor cetățenilor, prin prevenirea și combaterea fenomenelor infracționale. Nu în ultimul rând, vreau să mai precizez că se menține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune. Pentru perioada următoare, recomandăm persoanelor care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în afara granițelor țării, să tranziteze frontiera națională prin toate punctele descrise în regim internațional. (…) Transmit un călduros la mulți ani, din partea tuturor colegilor, sărbători liniștite și Paște Fericit”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Butoi Maria Iuliana.

“În perioada 22-26 aprilie 2022, cu ocazia sărbătorilor pascale, peste 50 de jandarmi călărășeni vor fi la datorie zilnic și vor desfășura misiuni specifice în zona de competență pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni și asigurarea ordinii și liniștii publice. colegii mei din cadrul inspectoratului, sprijiniți de colegii din cadrul grupării de jandarmi din Constanța, vor asigura măsuri specifice de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea faptelor sociale în zona a 11 lăcașe de cult din municipiul Călărași și Oltenița, precum și în localitatea Dragoș Vodă unde sunt organizate manifestări religioase la care se anunță participarea unui mare număr de credincioși. Vineri, sâmbătă și duminică, o atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașelor de cult, unde echipaje de jandarmi vor sprijini și îndruma credincioșii ce vor participa la slujbe religioase. Efective de jandarmi vor fi prezente și în zone publice, unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane, respectiv piețe, centre comerciale. (…) Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași vă dorește un Paște luminat, alături de cei dragi”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, Gheorghe Ionuț Cristian.

“În ultimele 2 săptămâni, pompierii militari au efectuat o serie de activități și acțiuni de control și verificare la majoritatea lăcașelor de cult, astfel încât să nu existe probleme deosebite în timpul slujbelor religioase. În Noaptea de Înviere, 25 de autospeciale și 125 de pompieri sunt pregătiți să intervină la fiecare dintre aceste biserici, iar o rezervă de 100 de cadre, de asemenea, sunt pregătite să intervină la nevoie. (…) Ne dorim să avem Sărbători Pascale în siguranță. Să aveți sărbători luminate”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Continue Reading
La Top