URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MĂȘTILE DE PROTECȚIE DIN MATERIAL TEXTIL VOR FI INTERZISE. VEZI AICI DE CÂND

Adio maști de protecție textile începând cu data de 8 ianuarie 2022. Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în această dimineață și a prelungit, printre altele, starea de alertă cu încă 30 de zile. Noile măsuri adoptate în așteptarea valului 5 al pandemiei de Covid-19 permit doar folosirea maștilor medicale sau de tip FFP2. Acestea sunt mai sigure în opinia specialiștilor, dar mai scumpe. O mască de protecție costă între 7 lei și 11 lei, preț în funcție de producător.

Sursa foto: digi24.ro

Angajații vor fi testați săptămânal

Printre deciziile luate de Guvern va fi testarea săptămânală a angajaților.

Art.4 – Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.” – se arată în hotărârea CNSU de miercuri.

Orice tip de mască am alege, trebuie să o schimbăm la 3 ore, potrivit medicilor, în cazul în care avem o activitate fizică intensă.Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, dacă o persoană infectată este fără mască iar cel expus poartă o mască de pânză, acesta din urmă se va bucura de protecţie în jur de 20 de minute. 30 de minute îl va proteja masca chirurgicală și două ore și jumătate o mască FFP2.

Autor: Georgiana Petre

Continue Reading
La Top