URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MAȘINILE ELECTRICE SUNT LA MARE CĂUTARE. AFLĂ CÂTE SUNT ÎNREGISTRATE ÎN CĂLĂRAȘI

Călărășenii au început să fie cât mai interesați de mașinile electrice sau hibrid în detrimentul mașinilor cu motor termic.
“La ora actuală, în Călărași avem înmatriculate un număr de 18 vehicule electrice și 320 vehicule hibride”, a declarat pentru CANAL SUD, Costinel Diaconu, Comisar Șef, Înmatriculări Călărași.

Costin Barbu, director de vânzări și concesionar show-room Călărași, ne-a explicat avantajele unei mașini electrice sau hibrid.
“ Călărășenii sunt mult mai interesați raportat la vânzările anului trecut mai ales și din impactul testării vehiculelor de test drive care, prin prisma performantelor pe care îl deține motorul hibrid, îi conving pe potențialii clienți să ia o decizie pentru următoarea achiziție.

Diferența între mașina cu motor electric și cea cu motor termic o fac emisiile de noxe care sunt mult mai scăzute față de motorul termic iar poluarea este mult mai scăzută”.

Alte avantaje convingătoare pentru a achiziționa o mașină electrică sau hibrid ar fi și programul Rabla Plus, în schimbul unei mașini vechi poate fi cumpărat un automobil electric nou cu o primă de casare de 45.000 lei.
Și la nivel local autoritățile au creat facilități pentru cei care dețin astfel de mașini, cum ar fi scutirea de impozit sau parcarea gratuită.

Pentru mașinile electrice și plug-in hybrid în Municipiul Călărași avem patru stații electrice de încărcare.

Continue Reading
La Top