URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MAȘINĂ DE POLIȚIE AVARIATĂ ÎN TIMPUL UNEI URMĂRIRI PE STRADA BUCUREȘTI

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

”La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 00:10, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Călărași în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a început urmărirea unui autoturism care nu ar fi respectat semnalele regulamentare de oprire.

Ulterior, în timpul urmăririi, pentru a evita coliziunea cu o autoutilitară, ar fi efectuat manevra de schimbare a benzii de circulație, nepăstrând o distanță de siguranță corespunzătoare, intrând în coliziune cu un alt autoturism, care la rândul său ar fi fost proiectat într-un altul, staționat pe partea dreaptă a părții carosabile. În urma impactului, a rezultat avarierea autospecialei și a celor două autoturisme. Totodată, polițistul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative” precizează IPJ Călărași.

Continue Reading
La Top