URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MĂRȚIȘOARELE DULCI, LA MARE CĂUTARE ASTĂZI. CU CE CADOURI AU FOST SURPRINSE DOAMNELE?

De la mărțișoarele confecționate în cadrul atelierelor muzeale până la aranjamentele florale, toate cadourile sunt apreciate cu zâmbete de sărbătoritele lunii martie – femeile.

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, a organizat în perioada 22 – 25 și 28 februarie, ATELIERELE LUI MĂRȚIȘOR.

Copiii au participat la acest atelier foarte bucuroși că au putut confecționa cu mânuțele lor un mărțisor pentru mama sau pentru surioarelele lor, mărțișoare care au fost oferite cu mesajul “ Te iubesc”.

La mare căutare, astăzi, sunt mărțișoarele dulci, cofetăriile din Călărași întrecându-se în diferite modele și arome.

Florile de primăvară sunt de asemenea nelipsite în primele opt zile ale lui martie, adunate în buchete, aranajamente sofisticate sau însoțite și de un mărțisor decorat cu tradiționalul șnur alb-roșu.

Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă. De 1 Martie, la români exista pe vremuri obiceiul ca părinţii să lege copiilor la mână sau la gât câte o monedă, pentru ca aceştia să aibă noroc tot anul şi să fie sănătoşi.

Continue Reading
La Top