URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

“MARȘUL PENTRU VIAȚĂ” LA CĂLĂRAȘI

Sâmbătă, 26 martie, la ora 15.00, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Protopopiatul Călărași, a organizat Marșul pentru Viață. Tema din acest an a fost „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Programul artistic a fost următorul: Atelier de desene pe asfalt pentru copii – „Desenează pe asfalt bucuria pentru viață”, diferite momente artistice susținute de grupurile catehetice ale parohiilor.

Este cea de-a 12-a ediție în România a Marșului pentru viață și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață, care se organizează în perioada 1–31 martie, având aceeași temă ca cea a marșului.

Acest eveniment, care se desfășoară atât la nivel național cât și internațional urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Tema Marșului pentru viață este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție – “Equality begins in the Womb”. Este o invitație de a reflecta asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și asupra egalității de șanse a copiilor nenăscuți ai acestora.

Continue Reading
La Top