Cele -8 grade Celsius resimțite astăzi afară nu i-au împiedicat pe elevii celor 11 licee tehnologice să promoveze meseriile viitorului lor.
De la cofetari-patiseri, ospătari, bucătari, tâmplari și confecționeri produse textile până la frizer, manichiurist, pedichiurist, toți au avut un singur glas.
În municipiul Călărași, începând cu ora 10:00, în fața Colegiului Agricol ”Sandu Aldea”, 400 de elevi din învățământul profesional și tehnic au luat parte la Marșul Meseriașilor.
La Sala ”Barbu Știrbei” din cadrul Centrului Județean de Cultură și Creație, Călărași, are loc acum și dezbaterea cu tema ”Priorități și perspective în învățământul profesional și tehnic în județul Călărași”.
Acțiunile sunt menite să contribuie la creşterea vizibilităţiişi atractivităţii învăţământului profesional și tehnic din județul Călărași .
Printr-un efort conjugat al tuturor factorilor interesați, pot fi implementate cu succes modalități constructive de modernizare a sistemului de educație și formare profesională.
Pentru o societate prosperă, bazată pe o economie solidă, şcoala trebuie să formeze buni cunoscători ai lucrului practic, într-o diversitate de domenii, în funcţie de cerinţele pieţei forţeide muncă şi prin asigurarea unei concordanţe între oferta de locuri pentru calificare şi cererea la nivelul fiecărui judeţ sau înansamblul economic al regiunii de dezvoltare respective
Educația și formarea elevilor în cadrul disciplinelor tehnice au un rol determinant în cariera profesională a acestora, dar și îndezvoltarea economică a județului Călărași. Adecvarea la nevoile mediului economic în continuă schimbare șimodernizarea reprezintă bazele dezvoltării unui învățământprofesional și tehnic flexibil, deschis și performant.
Inspectoratul Școlar Județean Călărași își propune să aducă în prim plan importanța dobândirii unei calificări profesionale într-un parteneriat real școală – operator economic- comunitate locală, în perspectiva construirii unei cariere de succes pentru tinerii absolvenți.