URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MApN A CONFIRMAT PREZENȚA UNEI DRONE ÎN SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC. ARMATA ROMÂNĂ NU A PUTUT IDENTIFICA VEHICULUL MILITAR CARE NE-A SURVOLAT

Autoritățile croate au raportat prăbușirea unei drone de mari dimensiuni, posibil aceeași, la Zagreb. Potrivit unor experți militari, citați de presa croată, este vorba despre un model foarte vechi de proveniență sovietică. Între timp, armata ucraineană a comunicat că aparatul respectiv de zbor fără pilot nu îi aparține, spun jurnaliștii de la Biziday.

Comunicatul integral al MApN:

Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.

Sursa Foto: Capital

Continue Reading
La Top