URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

MAI MULTE INSTITUȚII SANITARE ȘI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ REFUZĂ SĂ PUNĂ ÎN APLICARE CREȘTERILE SALARIALE PREVĂZUTE DE O.U.G. 115

Mai multe instituții sanitare și de asistență socială refuză să pună în aplicare creșterile salariale prevazute de O.U.G 115 deși a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanța de urgență nr. 115/2022 care stabilește creșteri salariale începând cu luna august 2022 pentru TOATE categoriile de salariați bugetari care nu beneficiază încă de salariul prevăzut de Legea 153/2017 pentru anul 2022,Deși în urma demersurilor Federației SANITAS există un răspuns oficial al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Deși Federația SANITAS a primit astăzi un răspuns similar de la Ministerul Sănătății. Sunt instituții sanitare de asistență socială care se încăpățânează să interpreteze prevederile O.U.G. 115/2022 după bunul lor plac!

Reiterăm faptul că de creșterile salariale prevăzute de O.U.G. 115/2022 vor beneficia TOATE categoriile de angajați care nu au salariile la nivelul anului 2022, inclusiv cei care ocupă funcțiile din Anexa II a Legii 153/2017, mai precis și registratorii, infirmierii, îngrijitorii, brancardierii etc.

Federația SANITAS pune în vedere celor care refuză sau întârzie să pună în aplicare O.U.G. 115/2022 că încalcă în mod flagrant un drept legal al salariaților. În consecință, ne pregătim să apărăm interesele membrilor noștri SANITAS prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție.

Sursa foto: zin.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top