URMĂREȘTE-NE

EXTERNE

MAE: PRINTRE VICTIMELE ACCIDENTULUI FEROVIAR DIN GRECIA SE AFLĂ ȘI UN ROMÂN

În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România.

Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale.

Pe 1 martie, mai multe vagoane au deraiat cu câteva minute înainte de miezul nopţii la nord de oraşul Larisa, în centrul ţării, după coliziunea între un tren de marfă şi unul de pasageri în care se aflau 350 de persoane.

Trenul de pasageri deservea traseul Atena – Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, în timp ce trenul de marfă se deplasa pe traseul invers. Ele s-au lovit la ieşirea dintr-un mic tunel pe deasupra căruia trece autostrada care leagă principalele două oraşe din Grecia.

Sursa: Wall-Street 

Continue Reading
La Top