URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

SF. DUMITRU – LOCUITORII DIN VÎLCELELE S-AU RUGAT ASTĂZI PENTRU TOȚI ROMÂNII

În comuna Vîlcelele, din județul Călărași s-a sărbătorit hramul bisericii patronată de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de Mir. Primarul localității, Ionel Tatu a invitat la acest eveniment autoritățile județene și locale. Alături de preotul paroh, slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți din alte parohii.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de echipa consiliului. Slujba s-a desfășurat în condiții de siguranță însă distanțarea socială și masca nu i-au împiedicat pe credincioși să se roage pentru vremuri mai bune. Preoții adunați la ceremonia mai restrânsă ca niciodată, s-au rugat și de această dată pentru toți cei care au suferit și suferă în perioada acestei pandemii.

“Hramul Bisericii “Sfântul Dimitrie” din localitatea Vîlcelele mă întoarce în copilărie, atunci când era singura sărbătoare unde se aduna toată suflarea satului. Astăzi, ca în fiecare zi de 26 octombrie, sunt alături de oamenii din localitatea de unde am plecat și de care voi fi legat întotdeauna. La mulți ani sărbătoriților zilei! O rugăciune pentru cei care au plecat dintre noi.” a declarat Vasile Iliuță.

Echipa Canal Sud a surprins imagini de o frumusețe rară în această dimineață deasupra bisericii din Vîlcelele. Sute de porumbei s-au adunat în jurul crucii pe turla lăcașului de cult.

Continue Reading
La Top