URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LOCUINȚĂ CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI ÎN COMUNA ROSEȚI

O casă din Roseți a ars din temelii, în noaptea de luni spre marți. Totul s-a întâmplat după ce un bărbat a uitat o țigară aprinsă. Clipe de groază au urmat atât pentru cei aflați în casă cât și pentru vecinii care s-au speriat de flăcările care au cuprins întreaga locuință.

Pompierii călărășeni au fost anunțați în jurul orelor 22.40 cu privire la producerea unui incendiu puternic care punea în pericol și casele învecinate. Aceștia s-au deplasat de urgență la fața locului cu două autospeciale încărcate cu apă și spumă pentru a lichida focul. Salvatorii au avut nevoie de o ambulanță pentru a prelua bărbatul care suferise mai multe arsuri pe corp.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și toate încăperile locuinței.

Din păcate, flăcările au reușit să mistuie toate încăperile locuinței.

Datele preliminare arată că în casă se afla bărbatul alături de mama acestuia, cea din urmă alegându-se cu o sperietură zdravănă.
Pompierii călărășeni s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările și au reușit să scoată butelia din locuință și câteva bunuri.

ISU CĂLĂRAȘI INFORMEAZĂ

Intervenție la incendiu de locuinţă în localitatea Roseţi, soldat cu rănirea unei persoane de sex masculin în vârstă de 42 de ani şi înregistrarea mai multor pagube materiale.Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, timp de două ore şi 10 minute pentru lichidarea incendiului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a uitat o ţigară aprinsă.În data de 05.09.2022, ora 22.51, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Roseţi, pe Strada Grânelor, pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu degajare de fum dens la nivelul întregului imobil, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat rapid la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 10 minute.La locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, care a acordat îngrijiri bărbatului de 42 de ani, acesta suferind arsuri grave din cauza incendiului.Victima prezenta arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală (arsuri la nivelul feţei, membrelor superioare şi toracelui posterior), fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului Judeţean Călăraşi pentru îngrijiri specifice.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei unei persoane, care a uitat o ţigară aprinsă. Pompierii militari din Călăraşi au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.” – transmit reprezentanții ISU Călărași.

Continue Reading
La Top