URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LIPSA UNEI TRECERI DE PIETONI AMPLIFICĂ RISCUL DE ACCIDENTE, ÎNTR-UN CARTIER DIN CĂLĂRAȘI

Locuitorii din Cartierul “Doi Moldoveni” din Călărași sunt nemulțumiți de lipsa unei treceri de pietoni în apropierea unui supermarket cunoscut din zonă. Situația este una alarmantă, deoarece lipsa acesteia pune în pericol siguranța cetățenilor, în special a copiilor.

Un călărășean a avut curajul să discute cu poliția și primarul despre această problemă, exprimându-și frica pentru siguranța copilului său. Cu toate acestea, primarul a sugerat să strângă mai multe semnături de la locuitorii întregului bloc pentru a putea interveni.

“Pe mine mă nemulțumește că în zona Doi Moldoveni, în fața supermarket-ului, nu există trecere de pietoni și am rugat autoritățile să ia măsuri, să sesizeze ei, ca organe de poliție, primăria, pentru a da o soluție siguranței cetățenilor de a trece pe partea cealaltă. Ei au spus că nu este de competența lor și să mă adresez primăriei. Am făcut o cerere anul trecut și mi-au spus să aduc semnături de la vecini pentru a face o trecere de pietoni . Nu am găsit, fiecare merge la muncă și nu stă să ia semnături de la vecini. Eu le-am spus că vor sta acolo până o să se întâmple o mortăciune și atunci o să vă dați seama că fiind centru comercial era necesară și o trecere de pietoni. Lucrul ăsta îl am pe suflet de foarte mult timp și tot am căutat soluții, poliția nu vrea să mă ajute, ăștia de la primărie nici atâta declarat un cetățean călărășean, pentru Canal SUD.

Și alți cetățeni din cartier doresc soluționarea acestui aspect. Aceștia afirmă că o trecere de pietoni este esențială pentru a ajunge la supermarket și pentru a-și duce copiii în siguranță la școală.

O doamnă relatează că își traversează nepotul strada de teamă să nu se întâmple un accident, având în vedere istoricul de incidente în zona respectivă, cauzate de lipsa măsurilor adecvate:

Ar trebui să se ia măsuri! Este periculos și pentru copii, și pentru cetățeni. Locuiesc pe strada următoare și am sesizat accidente din lipsa trecerii , dar nu mortale, doar i-a luat pe capotă. Și pe un vecin de-al meu l-a luat pe capotă, dar nu a avut nevoie de spitalizare. Și la colțul celălalt ar trebui o trecere, poliția să facă o verificare, să controleze orașul, să pună unde trebuie, mai ales că e și școala aici. Nepotul meu e clasa a VII-a, dar îmi este frică să îl las singur“.

Ar trebui o trecere de pietoni, deoarece trebuie să fim atenți și dintr-o parte și din alta, e circulația densă și mai ales dacă sunt mașini parcate, nu ai vizibilitatea declarat un alt cetățean nemulțumit.

Continue Reading
La Top