URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LIGIA DECA ESTE NOUL MINISTRU AL EDUCAȚIEI

Ligia Deca a fost aleasă de liderii PNL luni, într-o ședință a conducerii centrale (BPN), pentru a prelua portofoliul Educației. Propunerea a ajuns pe masa președintelui Iohannis, care a semnat decretul numirii în funcție, publicat ulterior în Monitorul Oficial.

UPDATE 19.31 Nicolae Ciucă: “Ligia Deca va avea toată susținerea mea.”

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, va avea toată susținerea mea și a guvernului pentru continuarea proiectelor de investiții în educație și pentru definitivarea Proiectului ”România Educată”, astfel încât noile legi ale educației să ajungă în parlament până la sfârșitul acestei luni.

Experiența solidă și contribuția substanțială la dezbaterile prilejuite de acest proiect vor oferi valoare adăugată reformelor necesare pentru modernizarea sistemului de învățământ, astfel încât fiecare copil și tânăr să aibă o șansă la educație. Îi doresc mult succes doamnei ministru Ligia Deca!”, a scris Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

UPDATE 18.16 Klaus Iohannis: «Sunt încredințat că proiectul România educată va merge mai departe cu noi energii.»

“Vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru în Guvernul Ciucă. Ne dăm seama cu toții că, dacă vorbim despre educație, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri, atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului, și din spațiul public. Este realmente un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiuen fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de azi, care devine din ce în ce mai complicată”, a spus președintele Klaus Iohannis, după depunerea jurământului noului ministru al Educației, Ligia Deca.

UPDATE 18.06 Ligia Deca a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Ligia Deca a depus jurământul, în fața președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a semnat decretul prin care a numit-o pe fosta sa consilieră în noua calitate de ministru al Educației. Ligia Deca a fost din decembrie 2019 până în prezent consilier prezidențial, la departamentul Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale.

 

Continue Reading
La Top