URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LIDERUL PSD CĂLĂRAȘI: ȘEFII DECONCENTRATELOR VOR FI NUMIȚI POLITIC, FĂRĂ CONCURS

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, în conferința de presă a formațiunii politice din această săptămână, că directorii instituțiilor deconcentrate din județ vor fi numiți politic, fără concurs, precum prefecții și subprefecții. Declarația sa vine în contextul în care, la data de 25 noiembrie a.c., a fost stabilit Guvernul României, care va fi condus de alianța PSD-PNL-UDMR și minorități. În acest sens, potrivit afirmațiilor sursei citate, noua guvernare ar urma să modifice legislația.

“Eram în așteptare cu guvernarea. Aceasta s-a stabilit astăzi (n.r. 25 noiembrie 2021), în alianța PSD-PNL-UDMR și minorități. Este cert, guvernăm, împreună cu PNL, România, în următorii trei ani de zile, până în 2024. Aș vrea să vă spun că am fost la București și am discutat ce se va întâmpla după numirea noului guvern. În teritoriu, acolo unde avem miniștri, o să avem și directori ai deconcentratelor, fie de la PSD, fie de la PNL. Vor fi recomandări de directori care vor fi puși pe funcții. Există o situație acum, sunt directori care au examen și sunt certificați profesional ca și directori, în urma unui examen, așa că va fi destul de complicat să putem impune directori politic. Vor fi negocieri. Cred că în termenul cel mai scurt, va fi modificată legea unde să fie și directorii, așa cum sunt și prefecții și subprefecții, numiți. Va fi o lege care va da ocazia directorilor care sunt pe funcții să vină în echipa politică și să susțină programul de guvernare al alianței de partide”, a spus Iliuță.

Vasile Iliuță a mai menționat că, la nivelul județului, PSD ar urma să numească directori la instituții, în funcție de ministerele de resort care sunt conduse de social-democrați.

“La Călărași, ne vom uita acolo unde avem miniștri pe funcții și vom încerca să discutăm cu cei care sunt pe funcție, să vedem dacă din punct de vedere profesional vor fi girați să meargă mai departe. Acest lucru va depinde de forul de conducere al PSD, în speță Biroul Permanent Județean”, a explicat politicianul.  

Continue Reading
La Top