URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

LICEENII CĂLĂRĂȘENI POT APLICA PENTRU BURSE ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII

Liceenii călărăşeni pot aplica pentru burse în Statele Unite ale Americii, prin intermediul programului Future Leaders Exchange (FLEX) 2023-2024. Anunţul a fost făcut în data de 2 septembrie a.c., de către Ambasada SUA. Aşadar, elevii din clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, care sunt născuţi între 15 iulie 2005 si 15 iulie 2008, se pot înscrie în competiţie, dacă doresc să îşi petreacă următorul an de liceu în SUA, trăind împreună cu o familie gazdă de americani.

Cei interesaţi, pot aplica pe site-ul https://ais.americancouncils.org/flex, până pe 13 octombrie. Aceştia se pot asigura că se încadrează în criteriile de selecţie pe site-ul https://americancouncils.ro/programe/flex/selectie.

Reprezentanţa diplomatică a SUA în România, alături de American Councils for International Education şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, invită liceenii cu cetăţenie română să participe la acest program, fiind deschisă o nouă rundă de candidaturi pentru bursele FLEX.

Programul educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american şi de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2023-2024.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al şaptelea an de existenţă în România, este gratuită. În anii de implementare anteriori, au beneficiat de aceste burse zeci de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, repartizaţi la licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, şi New York. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org şi pe site-ul www.americancouncils.ro.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top