URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LIBERTATEA PRESEI SĂRBĂTORITĂ ASTĂZI PE PLAN MONDIAL

În fiecare an, la 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei pentru a sărbători principiile fundamentale ale libertăţii presei, pentru a evalua starea libertăţii presei în întreaga lume şi pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa la datorie.

La nivelul județului Călărași există peste 20 de site-uri de presă scrisă în mediul online, trei radiouri locale și peste 20 cu retransmitere locală iar televiziuni autorizate de CNA în număr de două.

Pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul și mass-media necesită acces neîgrădit la informații.
Libertatea presei privește desfășurarea activităților specifice presei de strângere și transmitere de informații de interes public prin intermediul canalelor media, fără intervenția guvernului.
Libertății de expresie i se atribuie, dintr-o perspectivă istorică, un rol esențial în influențarea pozitivă a calității vieții cetățenilor, datorită modului în care susține practicile sociale ale democrației, pieței libere și investigației științifice și jurnalistice, responsabile pentru competitivitatea națiunilor, potrivit Wikipedia.

Continue Reading
La Top