URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LEGE PROMULGATĂ: PRIORITATE ÎN MAGAZINE PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE ȘI PERSOANELE ÎNSOȚITE DE COPII MAI MICI DE 5 ANI

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii mai mici de cinci ani vor avea prioritate în magazine, președintele României, Klaus Iohannis a promulgat legea, miercuri 18 octombrie.

Așadar, actul normativ are ca obiect reglementarea accesului cu prioritate pentru femeile însărcinate sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casieriile sau ghişeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, transmite Administraţia Prezidenţială.

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor putea intra în față la casierii, ghișee și case de marcat, atât în instituțiile publice, cât și în cele private.

Măsura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază, fără să aștepte.

Ca să se asigure că aceste prevederi sunt respectate, entitățile publice și private sunt obligate să amplaseze la vedere afișe care să informeze clienții despre acordarea de prioritate femeilor însărcinate și persoanelor cu copii mici.

Persoanele care nu respectă prevederile vor fi sancționate cu amenzi între 200 și 1.000 de lei.

Fiind deja promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, aceasta fiind însă doar o formalitate.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top