URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI – 5 IUNIE

Ziua Învățătorului este sărbătorită în România pe data de 5 iunie în fiecare an. Este o zi specială în care recunoaștem și sărbătorim contribuția importantă pe care profesorii o aduc în viețile noastre și în dezvoltarea societății.Rolul profesorilor este esențial în formarea și educarea tinerelor generații.

În România, Ziua învățătorului se sărbătorește în data de 5 iunie, ziua în care s-a născut dascălul Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.Gheorghe Lazăr a înființat în 1818, în București, prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava.

Aceștia sunt cei care ne îndrumă, ne învață cunoștințe, ne dezvoltă aptitudini și ne modelează caracterul. Prin munca lor, profesorii ajută la construirea bazei de cunoștințe și valori pe care o vom folosi pe tot parcursul vieții.

Ziua Învățătorului oferă o oportunitate de a onora și recunoaște eforturile profesorilor noștri. Este momentul în care elevii, părinții și comunitatea în ansamblu își exprimă recunoștința și mulțumirea pentru munca lor.

Stabilirea Zilei Învățătorului a fost aprobată pe data de 9 octombrie 2007 de Parlament și apoi prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007.

Pentru a marca această zi, elevii adesea pregătesc surprize, cadouri și mulțumiri speciale pentru profesorii lor în semn de apreciere.

Această zi este, de asemenea, un prilej pentru a reflecta asupra importanței educației și asupra nevoii de a sprijini sistemul de învățământ.

Profesorii se confruntă deseori cu provocări și responsabilități mari, iar această zi ne oferă șansa de a arăta sprijinul și recunoașterea noastră față de munca lor.

În timpul Zilei Învățătorului, se pot organiza diferite evenimente și ceremonii la nivel școlar sau local. Acestea pot include discursuri, spectacole artistice, premii și momente de recunoaștere specială pentru profesori. Uneori, se organizează chiar și activități recreative sau excursii pentru a oferi profesorilor o pauză binemeritată și o oportunitate de a se relaxa și de a se bucura de timpul liber.

În concluzie, Ziua Învățătorului este un prilej de a arăta recunoștință și apreciere pentru profesorii noștri și pentru contribuția lor în educarea și formarea noastră. Este o zi în care ne amintim de impactul pe care acești oameni remarcabili îl au în viețile noastre și în societatea în ansamblu.

Sursa foto starsibian.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top