URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

LA CÂȚI KILOMETRI TREBUIE FĂCUT SCHIMBUL DE ULEI LA DIESEL, FAȚĂ DE MOTOARELE PE BENZINĂ

În ultimii ani, producătorii auto și specialiștii din industria lubrifianților au revizuit recomandările referitoare la schimbul de ulei pentru motoarele pe benzină și diesel. Avansurile tehnologice au permis extinderea perioadelor de înlocuire a lubrifiantului, triplându-se față de indicațiile din trecut, acum 10-20 de ani.

Pentru motoarele pe benzină, schimbul de ulei și filtre poate fi efectuat la intervale semnificativ mai mari, ajungând până la de trei ori mai mulți kilometri decât înainte. Totuși, motoarele diesel necesită o atenție sporită, întrucât se pot înfunda mai rapid din cauza absorbției mai mari de carbon. Uleiurile pentru motoarele diesel sunt formulate diferit, conținând mai mulți dispersanți și aditivi anti-uzură, având o vâscozitate mai mare.

Recomandarea generală este ca schimbul de ulei să se efectueze la cel mult 10.000 de kilometri sau la cel mult un an, în cazul în care această distanță nu a fost parcursă. Este esențial să menținem aceste standarde pentru a asigura buna funcționare și durabilitatea motoarelor noastre.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top