URMĂREȘTE-NE

METEO

JUDEȚUL CĂLĂRAȘI ÎN COD GALBEN DE PLOI

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului valabilă în județul Călărași dar și în alte județe din țară de joi, 31 martie, ora 18:00 până în 2 aprilie, ora 21:00. 

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50 … 70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30 … 40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55 … 65 km/h și izolat peste 70 … 75 km/h.

De asemenea, în perioada 31 martie, ora 12:00 – 2 aprilie, ora 21:00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și  manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 … 40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45 … 55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

sursa: meteoromania.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top