URMĂREȘTE-NE
Jandarmeria Ialomița

ACTUALITATE

JANDARMII IALOMIȚENI, PREZENȚI LA DATORIE. AU DESFĂȘURAT APROAPE 600 DE MISIUNI LUNA TRECUTĂ

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Ialomița anunță că jandarmii ialomițeni au desfășurat luna trecută 595 misiuni de ordine publică. Dintre acestea, 31 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 100 au fost misiuni de intervenție, iar 464 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, „prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni”, se arată în comunicatul IJJ Ialomița. 

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 100 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 298 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 8 mandate de aducere a unor persoane”, se mai arată în comunicat.

În urma acestor misiuni, jandarmii ialomițeni au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.250 lei. Cele mai multe dintre ele au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în luna octombrie au fost constatate 48 de infracțiuni:  șase în mod independent (exemple: „lovirea sau alte violențe”, „amenințarea”, „distrugere”, ,,violență în familie” etc.)., iar 42 în cooperare cu poliția.

În aceeași lună au fost desfășurate 21 activități preventiv-informative în cadrul programelor: „Școala în siguranță”, „Invitație la fair play” și „Spațiul public este al tuturor”. La aceste acțiuni au participat aproximativ 4536 de persoane.

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112”, au mai transmis reprezentanții IJJ Ialomița.

Continue Reading
La Top