URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

JANDARMII CĂLĂRĂȘENI, ALĂTURI DE CETĂȚENI CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR PASCALE

În perioada 22 – 26 aprilie, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, peste 50 de jandarmi călărășeni vor fi la datorie, zilnic, și vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, precum și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, potrivit unui comunicat de presă.

Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, jandarmii vor asigura măsuri specifice de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale în zona a 11 lăcașe de cult din municipiile Călărași și Oltenița,  precum și în localitatea Dragoș-Vodă, unde se vor organiza manifestări religioase la care se anunță participarea unui număr mare de credincioși.

Vineri, sâmbătă seara și duminică, o atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde echipaje de jandarmi și polițiști vor sprijini și îndruma credincioșii ce vor participa la slujbele religioase.

Efective de jandarmi și polițiști vor fi prezente și  în zonele publice unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, centre comerciale etc.

Totodată, în perioada 22-25 aprilie, jandarmii călărășeni vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentul ,, Zilele municipiului Oltenița” organizat de către autoritățile locale în Parcul Central din municipiu. Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite şi situaţiile de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să se evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase. Reamintim cetăţenilor că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă ”112”.

Continue Reading
La Top