URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

IUBITA DIRECTORULUI SPĂGAR AL AJOFM CĂLĂRAȘI, PROMOVATĂ LA CABINETUL PREFECTULUI BARBU

Themistius George Tiliță, consilier de cabinet al prefectului județului Călărași, Valentin Barbu, anunță astăzi că își încheie activitatea profesională în cadrul instituției Prefectului, după doi ani și trei luni. Această decizie neașteptată vine în urma unei experiențe intense și stimulante, spune fostul consilier.

“Am intrat ca neofit într-ale administrației, învățând enorm de la toți colegii mei, funcționari publici onești și cu o etică a muncii desăvârșită, colegi de care m-am apropiat foarte mult, pentru că în aceste relaționări profesionale se strecoară întotdeauna componenta umană: viața de zi cu zi a fiecăruia, cu bucuriile și tristețile ei. Am avut fericita ocazie să interacționez cu cetățeni din tot județul și am încercat, din rolul în care m-am aflat, să colaborez eficient și să îi sprijin, cu respect și toată deschiderea, indiferent de funcția, poziția socială sau valențele politice ale acestora. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului prefect, Valentin Barbu, pentru onoranta oportunitate de a fi făcut parte din cabinetul dumnealui.” – a fost mesajul fostului consilier Themistius George Tilita.

Andrei Romilă, care a ocupat funcția de șef de cabinet al prefectului Valentin Barbu, a fost învestit în urmă cu o săptămână în funcția de consilier județean. Funcția acestuia a fost preluată de Rodica Zaharia, secretara/consiliera a Partidului Național Liberal Călărași.

Rodica Zaharia este iubita directorului șpăgar de la AJOFM Călărași, Nicolae Chirana, condamnat penal pentru luare de mită. Fostul director a primit 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.


Contactat pentru a comenta propria decizie, Themistius a declarat că nu dorește să spele rufele în public și că motivele care stau la baza încheierii activității sale profesionale sunt fundamentate și nu dorește să fie discutate în public. De asemenea, fostul consilier al cabinetului prefectului a menționat că nu a fost consultat în ceea ce privește decizia de numire a noului șef de cabinet și nici măcar nu îl cunoaște.

Decizia lui Themistius George de a părăsi funcția de consilier de cabinet vine ca o surpriză pentru mulți, având în vedere experiența cumulată în cadrul Instituției Prefectului Județul Călărași. Cu toate acestea, motivul exact al acestei decizii rămâne un mister.

Am încercat să obținem o explicație de la prefectul Valentin Barbu pentru a vedea care sunt criteriile prin care Rodica Zaharia a trecut pentru a ajunge la o astfel de funcție, însă fără succes.

Dacă n-am reușit să discutăm cu prefectul, la telefon ne răspunde unul dintre subprefecții județului, Virgiliu Diaconu. Nici acesta nu știa de numirea noului șef de cabinet. Și Diaconu s-a declarat surprins de noua achiziție a prefectului de Călărași și spune că pentru a ajunge într-o astfel de funcție trebuie să ai multă experiență în partid, altfel nu merge…

Continue Reading
La Top