URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ITM CĂLĂRAȘI: CONTROALE ÎN VEDEREA COMBATERII MUNCII NEDECLARATE

Săptămâna trecută ITM Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: activităţi juridice, activităţi protecţie şi gardă, comerţ, transporturi, agricultură, depozitări, construcţii.

Printre neconformităţile constatate, ITM Călărași enumeră:

  • neîncheiere în formă scrisă a CIM;
  • angajatorul nu ţine evidenţa orelor prestate de salariaţi cu ora de începere şi de sfârşit de program;
  • neacordare drepturi salariale;
  • necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM;
  • angajatorul nu a identificat riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi nu a actualizat documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea angajaţilor la noile condiţii de desfăşurare a activităţii, în vederea luării măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • nu s-au întocmit instructiuni proprii SSM pentru deplasarea lucrătorilor de la domiciliu la locul de muncă şi invers.

Au fost efectuate 38 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, au fost sancţionaţi 6 angajatori şi s-au aplicat amenzi în valoare de 33.000 de lei din care 20.000 de lei au fost pentru muncă nedeclarată.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 15 controale, 12 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Sursa foto: cursdeguvernare.ro

Georgiana Petre

Continue Reading
La Top