URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ITM CĂLĂRAȘI, ACȚIUNI DE CONTROL LA VÂNZĂTORII DE PETARDE

În perioada 2– 31 decembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice.

Acţiunile au fost motivate de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care a dus la desfăşurarea acestor acţiuni a fost faptul că, în perioada de sărbători, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

La nivelul judeţului Călăraşi, au avut loc acţiuni de verificare a agenţilor economici autorizaţi pentru comercializarea obiectelor pirotehnice, aceştia primind şi materiale informative, cu referire la modul de manipulare şi comercializare. Acţiunile de control şi-au atins scopul propus, dovada fiind și rezultatul campaniei de verificare. (Autor: Georgiana Petre)

Continue Reading
La Top