URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎȚI ÎNCARCI BUTELIA ÎN STAȚIILE DE DISTRIBUȚIE GPL AUTO? IATĂ LA CE RISCURI TE EXPUI!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași recomandă cetățenilor să nu încarce butelia la o stație GPL pentru că se vor expune la adevărate pericole, precum:

  • Intoxicare cu gaz
  • Deformarea buteliei
  • Explozie

Deoarece presiunea propan-butanului este cu 30% mai mare decât cea a gazului special destinat buteliilor de aragaz

Amestecul de GPL auto este diferit de amestecul folosit la aragaz, una din problemele majore fiind faptul că acesta nu conține mercaptan, ceea ce face ca eventualele scurgeri să nu poată fi sesizate deoarece în absența lui, gazul nu miroase!

Pentru a fi în siguranță se recomandă montarea unui detector de gaze.

Unde se montează detectorul de gaz?

  • În general, acesta se montează pe tavan sau pe perete la o distanță de minim 15 cm de tavan, iar distanța față de posibila sursă de gaz trebuie să fie între 1-3 metri.
  • Detectorul de gaz NU trebuie montat în spații închise precum dulapurile, lângă surse de aer precum gura de aerisire și trebuie să fie ferit de umezeală, călduri extreme și surse de praf.
  • Odată instalat și funcțional, acesta te poate salva de explozii deoarece emite semnale sonore și luminoase în cazul unei scurgeri de gaz metan de la aragaz sau de la centrala termică!

Diferența dintre pericol și salvare e reprezentată de câteva secunde: secundele în care realizăm că există miros de gaz în încăpere și luăm decizia corectă: aceea de a părăsi locuința de urgență și de a suna la 112!

Sursa foto: kanald.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top