URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ISU CĂLĂRAȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE INFORMARE PREVENTIVĂ ÎN DOMENIUL SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ

Pompierii militari desfăşoară activităţi de informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă în toate unitățile administrativ teritoriale ale județului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi desfășoară în această perioadă mai multe activităţi de informare preventivă care au drept scop pregătirea populației pentru sezonul rece.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” se deplasează în localități ale județului și împreună cu reprezentanții Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă distribuie cu această ocazie flyere şi pliante care conţin măsuri şi reguli de prevenire a incendiilor, cât şi diverse alte informații legate de adoptarea unui comportament corespunzător în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, vor fi transmise mesajele noastre către cetăţeni şi prin mijloacele pe care le avem la dispoziţie în mediul virtual, cu ajutorul paginii Web a I.S.U. Călăraşi www.isucalarasi.ro, cât și prin reţelele de socializare.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe, iar principalele cauze care duc la apariția incendiilor sunt:

  • coşul de fum defect sau necurăţat – 34%,
  • instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%,
  • mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare ce au ca scop aducerea la cunoștință cetățenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii pro-active în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului de victime.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

Atunci când vine vorba despre prevenirea situațiilor de urgență, rolul populației este unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător, precizează, Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Continue Reading
La Top