URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

ISTORIA PĂSTRATĂ VIE LA CHIRNOGI

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria, pasiunea și dragostea pentru istorie comunității din care faci parte și nu numai. Asta face Relu Cotoban, dăruiește!
Dăruiește istoria locului unde trăiește…comuna Chirnogi județul Călărași.
Chirnogiul este o localitate rurală așezată la marginea României care are multe povești de spus și putem spune că Relu Cotoban este una dintre “vocile” Chirnogiului.

Relu Cotoban este fondatorul, custodele și chiar îngrijitorul Muzeului de Istorie Locală din Chirnogi. A adunat peste 1000 de piese muzeale unele dintre ele datând din anul 1812. Face acest lucru din pasiune și din dorința de a dărui tuturor celor care vizitează muzeul – o oră de istorie.

Așa se face când vrei să faci din muzeu un punct de atracție pe care cei tineri să nu-l vadă doar ca fiind un loc unde merg când îi duc profesorii, și n-au ce face, ci un loc unde să-și dorească să ajungă”.

Impresionați de bucuria cu care a împărtășit cunoștințele despre istoria locului, am plecat de la Chirnogi cu promisiunea solemnă ca vom reveni pentru că Relu Cotoban mai are multe de povestit.

Continue Reading
La Top