URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

ION SAMOILĂ, DESPRE ALEGERILE INTERNE DIN PSD: DUPĂ STABILIREA CALENDARULUI, O SĂ ANUNȚĂM UN TERMEN DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR

Secretarul executiv al PSD Călărași, Ion Samoilă, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a partidului, derulată la data de 19 mai a.c., despre alegerile interne care urmează să aibă loc în cadrul formațiunii politice.

“Săptămâna trecută, am convocat un Birou Permanent Județean, la care au participat și primarii, și consilierii județeni. Pe ordinea de zi, am avut un punct politic și un punct care privește dezvoltarea localităților. În ultima ședință a BPN, s-a pus în discuție organizarea de alegeri interne în partid. La nivel local și județean,  această acțiune trebuie să se încheie până în luna septembrie, moment în care am anunțat toate organizațiile de partid să fie pregătite pentru această acțiune importantă. Este momentul când alegem conducerile locale, orășenești, municipale și județene. Aceste alegeri o să fie în toate structurile de partid: femei, tineret, seniori. Suntem în plină campanie de actualizare  a bazei de date cu membrii de partid. Indiferent de vechime, se face o altă adeziune, este o bază de date creată nou. Vrem să avem o situație clară. După încheierea acestei campanii, toți membrii trecuți în baza de date vor primi noile carnete de membru de partid. (…) Legat de această acțiune, așteptăm hotărârea Consiliului Național, cu ghidul de organizare a alegerilor și, din acel moment, o să stabilim un calendar la nivel județean. (…) După stabilirea calendarului, o să anunțăm un termen de depunere a candidaturilor pentru diverse funcții”, a explicat sursa citată.

Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Samoilă, a precizat faptul că, de săptămâna viitoare, vor avea loc întâlniri zonale cu primarii localităților din județ, pentru a discuta despre proiectele depuse pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.


“Al doilea punct discutat a fost legat de programul Anghel Saligny. Am discutat cu primarii  situația depunerilor de proiecte pe acest program și am convenit ca de săptămâna vitoare să ne întâlnim cu 5-6 primari în fiecare zonă, unde vom discuta despre proiectele pe care le au depuse. Am avut o discuție cu George Chiriță de la PNL, l-am informat despre viziunea noastră vizavi de repartizarea acestor sume. (…) Urmează să își faca și ei o analiză și sa vedem cum gândesc și cum vor să repartizeze banii pentru proiectele comune pe care le au pe PNI. Așteptăm poziția dumnealor, trebuie să ne punem de acord și trebuie să finalizăm proiectele și să le depunem la Ministerul Dezvoltării”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Samoilă.

De asemenea, acesta a punctat faptul că, astăzi, Consiliul Județean a primit vizita unei delegații a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre portul turistic care se construiește în municipiul Călărași.

“Sunt discuții legate de modul de derulare a proiectului, situația de plată (…)”, a conchis interlocutorul.

Din delegație fac parte: șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Turism, Alina Cârlogea, consilierul financiar Maria Avram și consilierul pe partea tehnică, Florin Rădulescu.

Continue Reading
La Top