URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INTERVENȚIILE POMPIERILOR MILITARI CĂLĂRĂȘENI DIN ULTIMELE ZILE

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 72 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Roseţi (eveniment rutier soldat cu o singură persoană rănită uşor, biciclist acroşat de un autoturism) şi Frumuşani (pieton lovit de un autovehicul, a primit îngrijiri şi a fost transportat la spital). În urma acestor evenimente rutiere, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul inspectoratului au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a două incendii de locuinţe şi anexe gospodăreşti produse pe raza localităţilor Fântâna Doamnei şi Budeşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Luica, Valea Argovei, Lehliu Sat şi Siliştea, fară a fi înregistrate pagube materiale, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi – Plutonier adjutant şef TĂTĂRANU Ştefan-Ovidiu.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență www.fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top