URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INTERVENȚIE REUȘITĂ A PIROTEHNIȘTILOR PENTRU DEZAMORSAREA UNEI MUNIȚII NEEXPLODATE ÎN CĂLĂRAȘI

Un eveniment tensionat s-a desfășurat recent în municipiul Călărași, când un lucrător al unui operator economic a descoperit un proiectil exploziv de calibru 152 mm, care a rămas neexplodat, în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase.

Promptitudinea și profesionalismul au fost la ordinea zilei, deoarece un echipaj de specialiști pirotehnicieni din cadrul I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași a intervenit imediat pentru a elimina pericolul. Evenimentul a avut loc pe data de 2 octombrie 2023, la ora 10:00, când echipajul de specialiști pirotehnicieni din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost chemat la fața locului.

Muniția rămasă neexplodată a fost descoperită de un bărbat care efectua lucrări de sortare a materialelor feroase. Conștient de pericolul iminent, a sunat de urgență numărul 112 pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic. Specialiștii au acționat cu promptitudine și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată pentru a o depozita în condiții sigure în vederea distrugerii ulterioare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași face următoarele recomandări către cetățeni în astfel de situații:

  • Anunțați de Urgență Autoritățile: Dacă descoperiți elemente de muniție rămasă neexplodată, anunțați imediat autoritățile de poliție, administrația publică locală sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași la numărul de urgență 112.
  • Nu Manipulați sau Transportați: Nu mișcați elementele de muniție de pe locul în care le-ați descoperit. Nu le desfaceți și nu le predați operatorilor economici sau altor entități. Evitați folosirea elementelor de muniție pentru alte scopuri sau improvizații.
  • Nu Folosiți Foc Deschis: Nu utilizați foc deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite, deoarece pot exista riscuri de explozie sau incendiu.

Acest incident subliniază importanța siguranței publice și a profesionalismului echipajelor pirotehnice care intervin pentru a asigura protecția comunității locale.

Continue Reading
La Top