URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

INTERVENȚIE PIROTEHNICĂ PENTRU ASANAREA MUNIȚIEI RĂMASĂ NEEXPLODATĂ ÎN SATUL CĂLĂRAȘII VECHI

O persoană din satul Călăraşii Vechi, comuna Cuza Vodă a descoperit o grenadă defensivă (muniţie rămasă neexplodată) în propria gospodărie, în timp ce efectua lucrări pentru construirea unui gard. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 15.03.2022, ora 12.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Cuza Vodă, pe strada Principală din satul Călăraşii Vechi pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensive.(respectivul element de muniţie provine, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial) Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către o persoană în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare. Recomandări ale I.S.U. Călăraşi: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite. Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi Plt. adj. șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading
La Top