URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INTERVENȚIE LA UN INCENDIU DE ANEXĂ GOSPODĂREASCĂ ÎN LOCALITATEA BUCIUMENI

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti a acţionat timp de aproximativ o oră şi 10 minute pentru lichidarea incendiului.

Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric.
În data de 12.05.2022, ora 04.45, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Gărzii de intrervenţie Budeşti a fost solicitat să acţioneze în localitatea Buciumeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără și cu fum dens la nivelul întregii anexe gospodăreşti, existând risc de extindere a arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 10 minute, acesta fiind stins în limitele găsite.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalaţiei electrice îmbătrânite a anexei gospodăreşti.
În magazia afectată de incendiu erau depozitate mai multe bunuri materiale şi plante furajere (grâu, porumb, floarea-soarelui).
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, motiv pentru care vă aducem din nou în atenție un minim de măsuri preventive referitoare la utilizarea instalațiilor electrice:
-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
-Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;
-Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
-Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent.
-Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
-Atunci când plecaţi de acasă pentru mai mult timp, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

Continue Reading
La Top