URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎNTÂLNIREA ȘEFILOR APĂRĂRII DIN ROMÂNIA ȘI FRANȚA, LA MIHAIL KOGĂLNICEANU

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit duminică, 6 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu omologul din Republica Franceză, generalul Thierry Burkhard.

 Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în țara noastră a delegației oficiale conduse de ministrul apărării franceze, Florence Parly, și  a convorbirilor oficiale avute de ministrul francez cu Președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul  Nicolae Ciucă, și ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu.

Discuțiile celor doi șefi ai Apărării s-au axat pe procesul de dislocare a forțelor franceze în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv pe activitățile viitorului detașament aliat în cooperare cu structuri ale Armatei României. 

Generalul Daniel Petrescu a mulțumit generalului Thierry Burkhard pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forței de Răspuns a NATO. „Demersurile militarilor din Hexagon reprezintă măsuri ferme de întărire a posturii de descurajare și apărare în zona de sud a flancului estic al NATO. Solidaritatea strategică a Franței se transpune prin participarea la construcția unui aliniament defensiv credibil”, a declarat șeful de Stat Major al Apărării. 

Batalionul francez, dislocat în România, face parte din elementele NRF, ca urmare a activării, pentru prima dată în istorie, a Planurilor de Apărare Graduală.

Georgiana Petre

Continue Reading
La Top