URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎNTÂLNIRE CU DOINA RUȘTI – EVENIMENT CULTURAL LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI

Biblioteca Județeană Călărași vă invită la un eveniment cultural de excepție, o întâlnire cu Doina Ruști, o scriitoare cu o contribuție notabilă în literatura neogotică și în realismul psihologic. Doina Ruști este apreciată pentru originalitatea sa și pentru erudiția epică, fiind și scenaristă și ocazional regizoare de film, cu o experiență impresionantă de 40 de ani în domeniul profesoratului la catedra universitară.

În prezent, Doina Ruști predă cursuri de scriere creativă la Universitatea din București și coordonează colecția “Biblioteca de Proză Contemporană” a Editurii LITERA din București.

Evenimentul va fi marcat de prezența profesorilor Magda Ștefan și Mirela Tudone, care sunt promotori ai literaturii scriitoarei în cadrul orelor de curs la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”. Aceștia au realizat filmul “Vendetta”, inspirat din opera lui Doina Ruști, intitulată “Paturi oculte”.

Cu cuvinte care inspiră reflecție, Doina Ruști a spus: “Cine trece fără să se uite în stânga și în dreapta e din capul locului ocolit de lume și nu reușește nimic.”

Evenimentul este deschis comunității călărășene și va avea loc în Sala Perspective a Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași, începând cu ora 14:00, în data de 25 septembrie 2023. Este o ocazie unică de a intra în universul literar al unei scriitoare de marcă și de a discuta despre literatură și creație într-un cadru memorabil.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top