URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE DE LA FUNDULEA A CELEBRAT ZIUA GRÂULUI ȘI A ORZULUI

Evenimentul ”Ziua Grâului și a Orzului”, prima reuniune de acest fel a specialiștilor din domeniul agricol. Evenimentul a avut loc pe platforma Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, vineri 27 mai 2022, de la ora 10:00.

Ziua Grâului și a Orzului la INCDA Fundulea sub flamura FMC si a Băncii Transilvania! Astfel evenimentul anual dedicat grâului și orzului a fost mai aproape de comercial!

“Bună ziua vă aflați la sediul institutului Național de Cercetare Dezvoltare Agricolă Fundulea unde astăzi împreună cu compania FMC România am organizat ziua grâului și orzului eveniment pe care îl dorim pentru a prezenta principalele soiuri de grâu și orz create la institut comportamentul acestora în condițiile acestui an. Pentru cei care nu știu Fundulea este recunoscută drept cea mai importantă Instituție de Cercetare Agricolă din România. Soiurile noastre se caracterizează prin bună adaptabilitate la condițiile de mediu, au potențial de producție ridicat și ceea ce le definește cel mai bine este potențialul de calitatea de panificație

Cel mai răspândit soi este soiul Glosa, aș vrea să menționez că încă deține o pondere destul de mare și anume 40% din totalul suprafeței cultivate cu grâu. În România ponderea este deținută de soiurile create la Fundulea, iar din dintre acestea 30% reprezintă soiul Glosa. La acest eveniment am invitat fermieri, reprezentanți de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Cercetării, sunt probabil o sută de participanți. Institutul are ca obiect de activitate crearea de soiuri și hibrizi de plante din cultura mare de grâu orz, floarea soarelui, porumb, soia, lucernă, mei, plante medicinale. Producem sămânță din toate aceste creații cu care încercăm acum să cucerim și alte teritorii și anume Turcia unde sunt omologate câteva soiuri de grâu și sunt foarte apreciate pentru exact pentru calitatea lor,” a declarat director științific, dr. ing. Elena Petcu, într-un interviu pentru Canal SUD.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top