URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI VA DISTRIBUI TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC

Inspectoratul Școlar Județean Călărași va distribui tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional către 262 unități de învățământ(PJ și structuri), se arată într-un comunicat de presă.

Aceste tichete se vor transmite ulterior părinților(reprezentanților legali sau tutorilor).

La nivelul județului Călărași numărul beneficiarilor de tichete acordate pentru sprijin educațional este de 9781 (1377 preșcolari, 4976 elevi din învățământul primar și 3428 elevi din învăţământul gimnazial).

Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei se acordă, într-o singură tranșă, pentru:

  • copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate;
  • copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar și gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit venit mediu net lunar pe membru de familie.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise.

Continue Reading
La Top