URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA TICHETELOR EDUCAȚIONALE CĂTRE ȘCOLI. CÂND VOR AJUNGE ÎN POSESIA PĂRINȚILOR

Tichetele educaționale pentru copiii care provin din familii defavorizate au început să fie distribuite astăzi către unitățile școlare din județul Călărași. Directorii școlilor vor fi cei care vor distribui cardurile către părinți. În total, în județul Călărași sunt peste 11.000 de copii eligibili.

Începând de astăzi, de la ora 09.00, așteptăm la sediul ISJ directorii unităților de învățământ din județul Călărași să ridice aceste tichete sociale, urmând ca în maxim cinci zile ele să fie distribuite către părinți, respectiv către tutorii elevilor. Cererile depuse sunt în număr de 12.414, în județul Călărași. Din acestea, declarate eligibile sunt 11.033, iar noi, în cursul zilei de astăzi, vom distribui 9.781 de tichete”, a declarat Roxana Pațurcă, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Călărași.

Noutatea în acordarea acestor tichete constă în faptul că dosarele nu au mai fost verificate de directorii școlilor, ci de Ministerul Finanțelor, prin ANAF.

Prin proiectul cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul Social European Plus pentru programul de incluziune și demnitate socială, acest sprijin educațional pe baza tichetelor în valoare de 500 de lei va ajuta părinții pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte pentru elevii defavorizați”, a mai precizat Roxana Pațurcă.

Un aspect important este faptul că părinții nu pot retrage sumele de bani de pe carduri pentru a le folosi în alte scopuri. De asemenea, tichetele vor fi încărcate pe carduri după ce părinții vor intra în posesia lor.

Acești elevi, cei care s-au încadrat și au fost declarați eligibili, vor beneficia de încărcare a acestor carduri, pentru că tichetele, momentan, nu sunt încărcate, după intrarea în posesia lor. Vorbim despre un sprijin educațional pentru copiii dezavantajați. Aceste carduri, în momentul în care vor fi încărcate, nu vor putea fi preschimbate în numerar sau prin retrageri de numerar, ci vor fi folosite doar pentru achiziția de îmbrăcăminte, alimente, rechizite școlare” , a declarat Roxana Pațurcă, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Călărași.

Tichetele în valoare de 500 de lei de copil vor fi acordate într-o tranșă unică, în următorii patru ani școlari.

Continue Reading
La Top