URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

INSPECȚIA LA CLASĂ PENTRU TITULARIZARE SE VA RELUA DACĂ SE RENUNȚĂ LA STAREA DE ALERTĂ

Inspecția la clasă pentru examenul de Titularizare din 2022 se va face din nou! Este aproape sigur acest lucru, dat fiind că autoritățile se pregatesc să renunțe la Starea de Alertă, motivul pentru care inspecțiile la clasă sunt suspendate în acest moment. În același timp, odată cu renunțarea la Starea de Alertă, mai sunt o serie de restricții legate de “Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic” ce urmează să se abroge, inclusiv privind Plata cu ora și Pretransferurile.

Inspecția la clasă pentru examenul de Titularizare din 2022 a fost suspendată de către Ministerul Educației pentru o perioadă nedefinită, odată cu apariția Stării de alertă, cauzată de răspândirea coronavirusului. Iată ce se precizează în “Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic”: “Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, nu se susțin inspecții speciale la clasa/probe practice, conform alin. (6) si (7). În aceste situații se susțin probe orale conform alin. (4) si (5), proba practică pentru ocuparea de posturi didactice/catedre în unități de învățământ având clase speciale de limbi străine cu program intensiv și/sau bilingv și probele practice specifice pentru învățământul special evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexelor nr. 4 si 12 și se suspendă aplicarea prevederilor anexelor nr. 5-11 si 17”   

Se pare însă că autoritățile se pregatesc, pentru prima oară după multă vreme, să renunțe la Starea de Alertă, cel mai probabil în luna martie.  “Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar stare de alertă pe pandemie părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”, a declarat recent Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Pe aceeași de lungime de undă se situează și primul ministru Nicolae Ciucă: “Este foarte clar că, în momentul de față, în ceea ce privește valul cinci, am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca, în perioada imediat următoare, ținând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete”.

Inclusiv de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit acelasi semnal. “Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă”, a spus el.

În aceste condiții, este de așteptat ca Ministerul Educației să revină asupra precizărilor legate de interdicțiile impuse de Starea de Alertă si să le anuleze. Dat fiind că efectele acestora sunt începând cu lunile aprilie-mai, este destul de clar că până atunci ele nu se vor mai afla în vigoare (dacă nu se dezvoltă situația pandemică în alt fel, evident), potrivit site-ului portalinvatamant.ro.

Sursa foto: portaleducatia.ro

Continue Reading
La Top