URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎNȘELĂCIUNE, FALS INTELECTUAL ȘI UZ DE FALS. PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI

La data de 15 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere, în Municipiul București și Județul Ilfov, într-un dosar penal de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane de cetățenie străină, ar desfășura activități infracționale privind traficul internațional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe țări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului și introducerea lor pe teritoriul României.

Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de proveniență a mașinilor și folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor, la instituția abilitată și la înmatricularea definitivă în țara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal și ar fi vândute persoanelor de bună credință.

De asemenea, sunt efectuate investigații cu privire la circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro.

Cercetările au condus către trei persoane, doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani și o femeie, în vârstă de 32 de ani, bănuite de comiterea faptelor.

În baza probatoriului administrat, s-au reținut în sarcina bănuiților 3 infractiuni de tăinuire, 3 infracțiuni de înșelăciune, 10 infractiuni de fals intelectual, 10 infractiuni de uz de fals.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 15 noiembrie 2023, au fost găsite și ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză.

Totodată, au fost depistați și conduși la audieri femeia și bărbatul, în vârstă de 25 de ani, în vederea continuării cercetărilor.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, Biroul Național Interpol, precum și de sprijinul Unității Naționale de Informații privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Continue Reading
La Top