URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INDEMNIZAȚIE DE 480 DE LEI PENTRU BUNICI? CE PĂRERE AU CĂLĂRĂȘENII

Statul propune o nouă măsură de sprijin: Bunicii care au grijă de copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate ar putea primi 480 de lei de la stat.

Într-un gest menit să ofere un sprijin suplimentar familiilor aflate în situații dificile, guvernul a anunțat o propunere de acordare a unei alocații lunare în valoare de 480 de lei pentru bunicii care au grijă de copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Această măsură are scopul de a recunoaște și de a compensa eforturile acestor bune suflete care se implică activ în creșterea și îngrijirea copiilor în absența părinților.

Situația migrării forței de muncă a devenit o realitate semnificativă în ultimii ani, iar mulți părinți se văd nevoiți să plece în străinătate în căutarea unor oportunități de lucru mai bune, lăsând în urmă copiii în grija bunicilor. Acești bunici, în majoritatea cazurilor, sunt persoane în vârstă, care se bucură de o mare experiență în creșterea și educarea copiilor.

Alocația lunară de 480 de lei este văzută ca un stimulent financiar menit să ofere un sprijin material pentru bunicii care, pe lângă faptul că se ocupă de bunăstarea copiilor, adesea se confruntă și cu propriile provocări legate de vârstă și sănătate. Această sumă poate contribui la asigurarea nevoilor de bază ale copiilor și la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Această inițiativă este văzută ca un pas în direcția corectă pentru sprijinirea familiilor și a copiilor care se confruntă cu separarea de părinți din cauza migrației. Pe lângă susținerea financiară, aceasta poate reprezenta și o recunoaștere a efortului și contribuției semnificative aduse de bunici în dezvoltarea copiilor și în menținerea echilibrului familial în astfel de situații dificile.

Călărășenii sunt deschiși către această idee și susțin că suma este totuși prea mică, dar și că este încurajată părăsirea țării. O idee mai bună ar fi crearea unor locuri de muncă în țară și ridicarea salariilor. “Nimeni nu pleacă de bine! Din cauza sărăciei părăsesc românii țara.”

Continue Reading
La Top