URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INCREDIBIL! DEMISIE ȘOC ÎN FOTBAL! ANTRENORUL DE LA ÎNAINTE MODELU, ANDREI CRISTEA, PĂRĂSEȘTE ECHIPA DIN CAUZA SUSPICIUNILOR DE PARIURI

Într-un gest neașteptat, Andrei Cristea, antrenorul echipei de fotbal Înainte Modelu din Liga 3, și-a prezentat demisia înaintea începerii noului sezon competițional. Motivul din spatele acestei decizii surprinzătoare este legat de suspiciunile de pariuri care au învăluit lumea fotbalului românesc.

După ce a condus echipa într-un meci din Cupa României, în care Înainte Modelu a suferit o înfrângere în fața echipei Dunărea Călărași cu scorul de 4-1, Cristea a resimțit îndoieli în ceea ce privește integritatea jocului. Fostul golgheter al echipei a lansat acuzații că atât jucătorii, cât și membrii conducerii ar fi pariat pe propriul lor eșec.

Andrei Cristea semnase cu Modelu în iunie

Andrei Cristea semnase cu Modelu în iunie

Surse din club povestesc pentru gsp.ro care au fost discuțiile dinaintea rezilierii contractului:

„Andrei a bănuit că jucătorii trucaseră meciul fiindcă pariaseră pe înfrângere. A transmis și către conducere suspiciunea aceasta. Oamenii i-au promis că în campionat nu se va mai întâmpla așa ceva. Cristea n-a acceptat să continue, s-a temut că el, fiind la început în cariera de antrenor, s-ar putea alege cu eticheta aceasta, de tip implicat în aranjamente pentru pariuri”.

„I s-a transmis că fotbaliștii mai fac astfel de lucruri la Liga 3″

Partida cu Dunărea Călărași a fost una cu rezultat spectaculos, dar și cu implicații semnificative. Chiar și înainte de începerea jocului, casele de pariuri au redus cotele pentru numărul de goluri, indicând o atenție sporită din partea pariorilor. Faptul că unele cote au fost reduse considerabil, în timp ce cota pentru un număr mare de goluri a rămas ridicată, a ridicat semne de întrebare cu privire la comportamentul jucătorilor.

Deși oficialii clubului au încercat să minimizeze incidentul, menționând că astfel de lucruri pot apărea și în liga a treia, aceasta nu l-a convins pe Andrei Cristea să-și ducă demisia la bun sfârșit. Antrenorul a ales să-și păstreze integritatea și să părăsească echipa, deși cu o carieră anterioară în spate, inclusiv conducerea echipei Dinamo în liga a patra.

“Vă rog să nu asociați numele meu cu chestiuni legate de pariuri, căci n-am avut niciodată astfel de implicări! Am venit la Modelu cu inima deschisă, dar am realizat că nu pot progresa acolo, din cauza unei discrepanțe de caracter, și acum aștept cu nerăbdare alte oferte”, a declarat Andrei Cristea într-un interviu recent pentru gsp.ro


Într-un alt scandal, administrația din comuna Modelu se confruntă cu acuzații grave legate de finanțarea ilicită a echipei de fotbal. Surse din rândul consilierilor locali dezvăluie că problemele cu echipa de fotbal au escaladat până la un nivel penal, arătând spre o finanțare controversată care a implicat sume semnificative din bugetul comunei.

Potrivit informațiilor obținute din sursele consilierilor locali, aproximativ o treime din bugetul local al comunei, adică 10 miliarde lei vechi (1 milion lei) dintr-un total de 3 milioane lei, a fost direcționată către echipa de fotbal la cererea președintelui clubului. De menționat că, într-un moment anterior, clubul de fotbal era înregistrat ca ONG privat, dar și-a schimbat ulterior statutul.

Consilierii locali sunt convinși că această finanțare nu a respectat procedurile legale și că întreaga afacere ascunde un dosar de urmărire penală. Această situație alarmantă amintește de un caz similar din Cernavodă, unde primarul a fost trimis în judecată într-un context asemănător.

În plus, sursele menționează că baza sportivă din localitate a fost închiriată către clubul de fotbal cu titlu gratuit, fără ca primăria să obțină vreun beneficiu financiar în schimb. Această acțiune ridică suspiciuni suplimentare privind modul în care administrația locală și clubul de fotbal au interacționat din punct de vedere financiar și legal.

Continue Reading
La Top