URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎNCHIRIEREA SPAȚIILOR DE LOCUIT ÎNCADRATE ÎN CLASA DE RISC SEISMIC I NU VA MAI FI POSIBILĂ

Un proiect de lege care ar putea interzice închirierea spațiilor de locuit în clădirile cu risc seismic 1 a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării.

Astfel, proprietarii de garsoniere sau apartamente din clădirile marcate cu bulină roşie nu vor mai putea să dea în chirie imobilele, până la terminarea lucrărilor de reabilitare.

Detalii tehnice despre procesul de consolidare a oferit preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri, Dragoş Marcu.

“Risc seismic există pentru orice clădire, chiar şi pentru cele mai noi construite. Cele mai importante clase de risc seismic sunt risc seismic clasele I și II. Încadrarea în clase de risc seismic se face pe baza unei metodologii, unui cod de evaluare”, a declarat Dragoș Marcu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de ieri, 51.477.000 de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale din judeţul Gorj afectate de cutremurele din 13-14 februarie 2023.

Sursă: ziarulunirea.ro

Continue Reading
La Top