URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR SUB AMENINȚAREA GREVELOR – LUPTA PENTRU SALARIZARE CONTINUĂ

Proiectul noii legi a salarizării, care ar fi trebuit să fie finalizat, se află în continuare într-un stadiu nerezolvat, stârnind indignarea liderilor sindicatelor din învățământ. Aceștia reclamă că nu au primit niciun semn din partea noului ministru al Muncii, iar data limită de finalizare a proiectului, stabilită inițial pentru 15 iulie, a trecut fără nicio concluzie concretă.

Deși reprezentanții Ministerului Muncii și liderii sindicatelor ar fi trebuit să discute proiectul în această perioadă, neîncheierea acestuia riscă să întârzie discuțiile și să afecteze întreaga planificare. În plus, o altă miză importantă este faptul că actul normativ trebuie să ajungă în Parlament până pe 1 septembrie. Cu toate acestea, șansele ca acest termen să fie respectat sunt considerate extrem de reduse de către observatori.

În absența unei soluții rapide, sindicaliștii se tem că proiectul legii salarizării nu va reuși să ajungă în Parlament nici măcar până la data de 1 octombrie. Acest scenariu tensionat aduce îngrijorări cu privire la începutul noului an școlar, care ar putea fi marcat de proteste și greve masive ale profesorilor. Experiența grevei generale din primăvară, când cadrele didactice au paralizat activitatea timp de aproximativ trei săptămâni, subliniază gravitatea situației și potențialul impact negativ asupra sistemului educațional și al elevilor.

Continue Reading
La Top