URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU REȚEAUA DE APĂ-CANAL DIN COMUNA ALEXENI, IALOMIȚA

Ecoaqua SA Călărași, operatorul regional de apă și canalizare, a făcut încă un pas semnificativ astăzi, avansând în proiectul de modernizare a infrastructurii rețelei de apă și canalizare din localitatea Alexeni, județul Ialomița. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 6,5 milioane de euro și se vor desfășura în următoarele 24 de luni.

Contractul semnat astăzi are o valoare de 6,5 milioane de euro, fiind finanțat în întregime din fonduri europene, și va aduce localitatea la normalitate.

Proiectul mare, cu o valoare totală de 400 de milioane de euro, reprezintă un efort major din partea Ecoaqua SA Călărași de a moderniza infrastructura de apă și canalizare din 36 de localități din județele Ialomița și Călărași. Alocarea semnificativă de 6,5 milioane de euro pentru lucrările din Alexeni este cea mai mare din acest proiect și va avea un impact semnificativ asupra comunității locale.

Această investiție va duce la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește accesul la apă potabilă de calitate și sistemul de canalizare pentru locuitorii din Alexeni și va contribui la creșterea calității vieții acestora. De asemenea, proiectul are un orizont de 24 de luni pentru finalizare, iar Ecoaqua SA Călărași se angajează să respecte acest termen pentru a aduce aceste îmbunătățiri esențiale într-un timp cât mai scurt.

Sava Constantin, edilul municipiul Urziceni: “Acesta este primul proiect pe care îl semnăm în județul Ialomița, comuna Alexeni. Această comună se află la 4 km de municipiul Urziceni. Între cele două există și comuna Manasia, care și ea va fi racordată la utilitățile publice de apă și canalizare. Urmează, acum, proiectul este scos la licitație. Vom începe lucrările și acolo, dar și în comunele adiacente Urziceniului, Coșereni, Gârbov și lucrările pe care mai le avem de făcut în Urziceni. Din păcate, ar trebui să se întâmple în multe localități din România ca oamenii simpli din mediul rural să beneficieze de toate facilitățile.”

Primarul din Alexeni, Crețu Ion: “Această investiție va crește calitatea vieții în comuna noastră și cu siguranță va fi atractivă pentru investitori, pentru că asta ne dorim.”

Cătălin Cojocaru, reporter Canal SUD: Cât de importantă este apa într-o localitate în anul 2023-2024?

“Trăim și suntem într-o comunitate europeană. Apa este primordială, la fel de importantă ca și canalizarea. Vom avea o apă la standarde europene. Nivelul de trai îl vom îmbunătăți în acest mandat cu investițiile pe care le-am efectuat sau le vom efectua de acum înainte. Încercăm să ajungem la calitatea standardelor europene. Nu vrem să rămânem în urmă, cu toalete în fundul curții și puțuri cu apă contaminată. (…) Nu avem rețea de apă și canalizare în Alexeni la acest moment. Este un proiect care răspunde tuturor nevoilor cetățenilor noștri.

Eduard Grama: A fost o provocare în momentul în care am venit la conducerea operatorului de apă-canal la nivelul județului Călărași și a județului Ialomița. A fost o provocare semnarea acestui contract. A fost susținut puternic de primarul municipiului Urziceni și de președintele CJ, în câteva luni de zile am reușit să semnăm acest proiect, cel mai mare din județul Călărași, un proiect care astăzi este deschis și județului Ialomița, semnând predarea de amplasament către constructor alături de primar, motiv pentru care doresc să-l felicit pentru proiectele pe care le are în desfășurare. Este un primar tânăr care are nevoie de susținere și sunt sigur că domnul primar al municipiului Urziceni îl susține energic pentru dezvoltarea comunității. Va fi într-adevăr un disconfort în perioada următoare, dar nu se face nimic în lumea asta fără un mic disconfort, dar mă gândesc că oamenii vor înțelege și vor depăși acest lucru. Îl anunț pe domnul primar că acolo unde se vor suprapune proiectele, cele de asfaltare și canalizare, nu trebuie să aștepte recepția și vom putea începe imediat după ce terminăm străzile cu apă și canal să înceapă constructorul dumneavoastră, dacă ați semnat contractul, lucrările de asfaltare în zona respectivă. Vom fi prezenți din ce în ce mai des aici.”

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top