URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎN DATA DE 28 FEBRUARIE 2023, LA CĂLĂRAȘI, 56 DE NOI CADRE MILITARE VOR DEPUNE JURĂMÂNTUL

În conferința de presă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași desfășurată în data de 25 februarie 2023 au fost prezentate acțiunile pe care instituția le va desfășura cu ocazia săptămânii Protecției Civile.

Suntem într-un sediu de tranzit al ISU Călărași, clădirea noastră așa cum bine știți este în reconstrucție, probabil anul viitor ne vom muta în noua noastră clădire. Astăzi ( 25 februarie 2023) vom deschide săptămâna Protecției Civile. Este o săptămână dedicată acestei componente importante, cea de protecție civilă. În acest an la data de 28 februarie vom sărbători 90 de ani de la înființarea protecției civile în România. La nivel național ISU a conceput un plan cu foarte multe activități și toate au menirea de a veni în sprijinul cetățenilor și punem accent deosebit pe componenta de informare preventivă, cu cât oamenii sunt mai informați cu atât vor face mai bine față mai multor situații de urgență. Vă spuneam că în această săptămână care urmează în data de 28 februarie vom avea activitate specifică cu Ziua porților deschise în toate subunitățile instituției, în aceeași zi cele mai noi cadre ale ISU vor depune jurământul în Parcul Central din Călărași“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU “Barbu Știrbei” al județului Călărași, plutonier adjutant şef Ovidiu Tătăranu.

Fiind o zi de mare importanță, în data de 28 februarie 2023, 56 de cadre militare vor depune jurământul.

Data de 28 februarie este o zi festivă pentru ISU Călărași, vom sărbători 90 de ani de la înființarea protecției civile în România. Cu această ocazie vom efectua o serie de activități. Zilnic avem activități de informare a tot ceea ce înseamnă situații de urgență și tipuri de risc care sunt la nivel județean. Începem astăzi (25 februarie 2023) printr-o deschidere a evenimentului și vom continua până sâmbăta viitoare (4 martie 2023). Pentru o bună desfășurare a acestor activități suntem în parteneriat cu Patriarhia Română cu Inspectoratul Școlar dar și cu toate unitățile administrativ teritoriale. Așadar vom avea activități de informare nu doar pentru copii sau preșcolarilor, va fi o informare a întregii populații. Fix pe data de 28 februarie un contingent de cadre angajate la sfârșitul anului trecut și care au urmat un stagiu de pregătire vor depune jurământul. Sunt cadre militare care vor activa în structurile ISU. În fiecare subunitate din județul Călărași (Călărași, Oltenița, Fundulea Dragalina Lehliu, Borcea, Budești și Chiselet) vor fi zilele Porților Deschise, colegii noștri vor fi la dispoziția cetățenilor care vor să vadă instituțiile. Într-adevăr am mai discutat și cu alte ocazii despre tehnica noastră de intervenție, dar în acest moment putem să spunem că tehnica noastră de intervenție s-a îmbunătățit foarte mult. Inspectoratul pentru Situații de Urgență deține în subunități tehnică nouă de intervenție, achiziționată și distribuită la nivel național de către ISU dar și tehnică pe care am achiziționat-o cu sprijinul autorităților locale și județene, sunt mijloace de intervenție noi astfel încât ne vor ajuta să fim mai eficienți în gestionarea situațiilor de urgență”, a declarat Inspector șef al ISU CĂLĂRAȘI colonel Păduraru Adrian în cadrul conferinței.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top